tel. č.: 033-7422145
  0904 012012
e-mail: info@cajana.sk

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »

Bavorské zámky a Orlie Hniezdo

Destinácia: Nemecko, Bavorsko, Schwangau - Neuschwanstein schloss
Kód zájazdu: 1208412
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Pobytovo-poznávacie
Kultúra

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu


Spoznajte rozprávkový zámok Neuschwanstein a životný príbeh kráľa Ludwiga II, ktorý je plný kontrastov, záhad a irónie v spojení s nádherou alpskej prírody. Zámok patrí v súčasnosti k najslávnejším zámkom na svete. Neobídeme ani národný park Berchtesgaden s návštevou Orlieho hniezda.

1. deň

Odchod z Prešova v skorých ranných hodinách, pokračovanie po trase do Rakúska. Príchod do mesta Salzburg, prehliadka mesta - Mozartov rodný dom, Mozartovo námestie, Getreidegasse - obilná ulička, Dóm Schloss Mirabell, ubytovanie v okolí mesta, nocľah.

2. deň
Raňajky, pokračovanie v prehliadke mesta. V popoludňajších hodinách príchod do nemeckého národného parku Berchtesgaden. Prejazd tunelom do útrob hory Kehlstein a následne výťahom sa vyveziete do výšky 1834m, kde sa vypína niekdajšie Hitlerovo sídlo Kehlsteinhaus-Orlie hniezdo, z ktorého sa neskôr stala reštaurácia a iba pre samotného Fuhrera a jeho návštevy bol tento výhľad určený. Z tejto pozoruhodnej stavby sa naskytá nádherný výhľad na celý národný park. Presun na ubytovanie, nocľah.

3. deň
Po raňajkách odchod do oblasti Schwangau, kde navštívite dva zámky pod úpätím Álp. Prvým bude zámok Hohenschwangau, miesto kde strávil svoje detstvo Ľudovít II. Druhým bude najnavštevovanejšie miesto v Nemecku - rozprávkový zámok na skalnatom útese - Neuschwanstein (dostupný len pešou chôdzou, cca 30min), postavený podľa vzoru stredovekých nemeckých rytierskych hradov a založený na kráľových snoch z detstva. Zážitkom bude aj most Marienbrucke, 91m nad roklinou Pollat, z ktorého je nádherný výhľad na zámok. Krátka zastávka pri Forggensee, najväčšia umelá vodná nádrž v Nemecku a piate najväčšie jazero v Bavorsku. Ubytovanie, nocľah.

4. deň
Raňajky. V dopoludňajších hodinách odchod do oblasti Prien am Chiemsee s jazerom. Domáci mu nepovedia ináč, ako "Bavorské more". Plavba na ostrov Herreninsel so zámkom Herrenchiemsee. Zámok vo svojej nádhere prekonáva svoj vzor - zámok vo Versailles. Prepychové komnaty, zrkadlová sála, množstvo fontán a nádherné záhrady. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko. Nočný tranzit.

5. deň
Príchod na Slovensko v dopoludňajších hodinách.

Odporúčaná výmena na vstupy
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov a lístkov, nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Plavba loďou cez jazero Herreninsel 8€ /osoba
Zámok Herrenchiemsee 8€ /osoba
Zámky Hohenschwangau + Neuschwanstein 26€ /osoba
Orlie hniezdo 18 €/osoba (lístok na autobus a výťah obojsmerný), 16 € /osoba (lístok iba smerom hore na Kehlsteinhaus aj s výťahom), 12 € /osoba (lístok iba smerom dole aj s výťahom), 5 € /osoba (lístok iba na výťah)

CK Ezotour si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne presun iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 35 účastníkov. V prípade skupinového zájazdu bude termín zájazdu stanovený osobitne.

Neuschwanstein