tel. č.: 033-7422145
  0904 012012
e-mail: info@cajana.sk

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Viva la Brasilia, Rio de Janeiro & vodopády Iguacu

Destinácia: Brazília
Kód zájazdu: 1300710
Cena od: 2 469 €
Príplatky od: 399 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

15.11.2024 8 dní First Minute 2 469 € +399 € odlet: Praha letecká
09.02.2025 8 dní First Minute 2 709 € +399 € odlet: Praha letecká
26.10.2025 8 dní First Minute 2 709 € +399 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom, odlet do Rio de Janeiro. Po prílete transfer z letiska do hotela, ubytovanie, nocľah.

2: RIO DE JANEIRO
Dnes Vás čaká stretnutie s novodobým divom sveta – so sochou Ježiša, ktorý sa týči nad jedným z najkrajších miest sveta. Prejdete okolo jazera Rodrigo de Freitas a prídete na úpätie hory Corcovado, odkiaľ pôjdete pohodlnou pozemnou lanovkou tropickým pralesom Tijuca až tesne pod vrchol Corcovada. Po absolvovaní záverečných schodov k soche Krista Vykupiteľa (Cristo Redentor) sa Vám naskytne fantastický pohľad na Rio de Janeiro. Popoludní prechádzka po starom koloniálnom centre Ria, kde sa zastavíte vo vyhlásenej kaviarni Confetarii Colombo na šálku vynikajúcej brazílskej kávy. Nocľah v Rio de Janeiro.

3: RIO DE JANEIRO
Výlet k druhému symbolu Ria - svetoznámej Cukrovej homoli. Začnete prechádzkou okolo preslávených pláží Ria. Následne prvou kabínkovou lanovkou vyjdete najskôr na horu Urca a ďalšou kabínkovou lanovkou vyjdete na Cukrovú homoľu (Pao de Acúcar), odkiaľ sa môžete kochať nádherným pohľadom na veľkomesto obklopené nekonečným oceánom. Popoludní individuálne voľno, možnosť fakultatívnej návštevy botanickej záhrady. Nocľah v Rio de Janeiro.

4: RIO DE JANEIRO - FOZ DO IGUACU
Transfer na letisko, odlet do Foz do Iguaçu.

5: VODOPÁDY IGUACU - ITAIPU
Prehliadka vodopádov Iguazu z brazílskej strany. Širšie ako Viktóriine vodopády a vyššie než Niagara ponúkajú nezabudnuteľný pohľad na 275 vodopádov a kaskád padajúcich do hĺbky až 80 m v tzv. „Diablovom hrdle“. Majestátne hrmiace vodopády, pôsobivá vodná hmla pretkaná nespočetnými dúhami a čarovné scenérie okolitej prírody, to sú vodopády Iguazu. Popoludní fakultatívne návšteva technického divu sveta. Druhá najväčšia a najvýkonnejšia svetová hydroelektráreň Itaipú je impozantné dielo. Nocľah vo Foz do Iguaçu.

6: VODOPÁDY IGUACU
Prehliadka vodopádov Iguazu z argentínskej strany. Cesta vláčikom k najväčšiemu vodopádu Iguazu - k „Diablovmu hrdlu", kde sa do hlbín valí ohromná masa vody. Pod baldachýnom vodnej triešte si môžete vychutnať a zachytiť dychberúce kúzlo tohto prírodného zázraku. Prechádzka pokračuje k ďalším vyhliadkam, odkiaľ si môžete prezrieť vodopády zo spodnej i hornej časti. Pôvabná dúha klenúca sa nad vodopádmi len umocní ich kúzlo. Na slnkom rozpálených kameňoch sa vyhrievajú korytnačky, medzi stromami sa mihne tieň zvedavej opice. Po neskorom obede návrat späť na brazílsku stranu.

7: FOZ DO IGUACU - PRAHA (VIEDEŇ)
Transfer na letisko, odbavenie a odlet do Prahy (Viedne).

8: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Zmena programu vyhradená

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Rio de Janeiro - Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
miestne prelety a ich letiskové poplatky
6 x nocľah s raňajkami v hoteloch 3 * počas okruhu
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby česky hovoriaceho sprievodcu (min. 12 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 399,- EUR
fakultatívne výlety a vstupy
prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podša aktujálnej ceny zájazdu)