tel. č.: 033-7422145
  0904 012012
e-mail: info@cajana.sk

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Island pre rodiny

Zlatý vodopád Gullfoss sa skladá z dvoch kaskád, ktoré majú výšku 11 a 22 metrov. Rieka Hvítá tu vyt Jedno z najvýznamnejších miest Islandu, rodisko islandskej demokracie a vyhlásenia samostatnosti ost O gejzíroch a geotermálnej aktivite Islandu sa dozviete všetko. Vy si niečo zopakujete, čo to sa nov /uploads/covery_2019/island_family_cover.jpg Z vysokej veže Hallgrímovho kostola, ktorá slúži aj ako vyhliadková veža, sa vám naskytne krásny poh Farebné domčeky centra Reykjavíku spolu s ikonickou stavbou v podobe  Hallgrímovho kostola. 
foto?: Nesevernejšie hlavné mesto sveta a hrdí Islanďania, ktorí každoročne oslavujú 17. Júna svoj najväčší Na prvých trollov možno už narazíme v hlavnom meste. No nemusíte sa ich báť, deti majú radi. 
foto?: Vkusné spomienky na Island aj pre vaše deti v podobe plyšového papagája severu. 
foto?: Archív — BUB Reykjavík je super bezpečné mesto. Jazdí tu viac bicyklov než áut. Preneste sa do severskej rozprávk Keď vás omrzia ryby, dajte si najlepší hotdog v Európe. Ukážeme vám kde.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Ulica Laugavergur, je hlavnou tepnou mesta na ktorej nájdete množstvo obchodíkov, reštaurácií, barov Islandskí Vikingovia na svojich lodiach doplávali až do Ameriky. Aj o nich si budeme rozprávať počas Reykjavík je mestom, ktoré je robené pre ľudí a vy sa v ňom budete cítiť veľmi dobre. Aj preto tu os Krajina, kde vstupy do obchodov strážia ľadoví medvedi. 
foto?: Denisa NOVOSADOVÁ — BUBO Hotel Fosshotel Reykjavík je kombináciou slušnej kvality a vynikajúcej polohy v srdci Reykjavíku. fo Tento štýlový hotel, ktorý je v súčasnosti najväčším na Islande, disponuje 16 poschodiami so skvelým Kontinentálna trhlina v Národnom parku ?ingvellir je jedným z najlepších miest, kde môžete pozorovať Unikátna sopečná krajina s trhlinami porastenými machom a priezračnou vodou jazera Thingvallavatn.
f Lávové polia a veľká časť krajiny je pokrytá mäkkým islandským machom. 
foto?: Robert TARABA— BUBO Islandský Geysir dal pomenovanie všetkým gejzírom sveta, dnes už iba drieme, no jeho mladší brat Str Seljalandsfoss je jedným z najznámejších a najobľúbenejších vodopádov Islandu a vy zistíte prečo. 
f Spoločne sa prejdeme poza vodopád a zažijeme tak unikátny zážitok, veď kde zažijete niečo podobné?
f Zlaté islandské koníky prišli na ostrov z Nórska pred viac ako tisíc rokmi. Týchto koníkov sa neboja Ukážte deťom svet z konského chrbta. Budú vás za to ľúbiť ešte viac.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Nakŕmite si aj vy svojho koňa? Islandské kone nie sú príliš veľké, no Islanďania sú na nich patrične Na Islande máte možnosť ochutnať výborné ryby, kvalitné hovädzie steaky a jemné jahňacie. No možno s Na konci dúhy nájdeš poklad, platí to aj v prípade tohto vodopádu, alebo je samotný vodopád Skogafos Najkrajší pohľad na vodopád Skógafoss je zo spodnej časti od rieky. Nad vodopád vedú aj schody, po k Vodopády tu strážia elfovia a neposlušný trollovia, ktorým sa treba radšej vyhnúť. No ak na nich zas Domček ako z rozprávky - tu bývajú elfovia. Dospelí už žiaľ nemajú tak čistú dušu ako deti a preto i Veľká zábava s mohutným prílivom na najjužnejších miestach Islandu.
foto?: Ľuboš Fellner — BUBO Čierne sopečné pláže juhu. Ak odtiaľto pôjdete stále rovno, najbližší kontinent je Antarktída.
foto? Skala ako kľúčová dierka, v pozadí skamenené lode trollov, ktorí sa nestihli ukryť pred rannými slne Najjužnejšia dedinka Islandu - Vik, v tieni najznámejších islandských sopiek. 
foto?: Archív — BUBO V dedinke Vik sa zastavíme na obed a nájdete tu aj veľký suvenírový obchod a tradičné islandské vlne Ľadovcové kryhy, ktoré sa odlamujú z ľadovca Sólheimajökull a plávajú v jeho ľadovcom jazierku. Spra Bude to prvý krát v živote, čo vaše deti uvidia ľadovec? Tento zážitok si budú pamätať na celý život Úžasný zážitok v podobe jazdy na snežnom skútri. Zdoláme jednu zo sopiek Islandu a budeme stáť na je Bezpečne na islandských ľadovcoch. Na snežné skútre môžete zobrať aj vaše deti.  
foto?: Maja Cútová Na Islande sa príroda s ľuďmi nehrá. Aj preto Tu po ostrove jazdia takéto autá.
foto?: Archív — BUBO Celodenný výlet do Dúhových hôr máte už v cene zájazdu. Na svoje si tak prídu aj tí najaktívnejší. 
Scenérie ako z inej planéty. Táto časť Islandu je niečím, čo ste doteraz určite nevideli. Vaše deti Isto už chápete prečo sa oblasť Landmannalaugar prezýva ako Dúhové hory. Nájdete tu hádam všetky far Neskutočný svet Landmannalaugar a prechádzky či túra pre každú vekovú kategóriu, pod vedením skúsené Termálne pramene v kempe Landmannalaugar sú alternatívou ako príjemne stráviť voľný čas v Dúhových h S našim špeciálnym autobusom sa dostaneme aj na kalderu tejto malej vyhasnutej sopky, ktorá je vypln Dostaneme teplé kombinézy a nastupujeme na loď. Čaká nás skvelé dobrodružstvo v podobe pozorovania v Pozorovanie veľrýb je ozajstným zážitkom a užijú si ho aj deti. Uvidíme vorvaňa? Alebo vráskavca min Spoločnosť Elding s ktorou BUBO spolupracuje robí pozorovania veľrýb už roky a patrí medzi tie najle Kúpanie sa v Modrej lagúne máte už v cene. Voda je príjemne teplá a kopec zábavy si tu užijú aj tí n Na tvár si vyskúšame dať liečivú masku vo forme silicového bahna z Modrej lagúny a užijeme si relax Príjemne strávený čas v jednej z najnavštevovanejších atrakcií Islandu. Tešíte sa?
foto?: Robert TAR
Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1333576
Cena od: 2 295 €
Príplatky od: 412 €
Poznávacie zájazdy
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

06.07.2024 6 dní First Minute 2 295 € +412 € odlet: Viedeň letecká
27.07.2024 6 dní First Minute 2 395 € +412 € odlet: Viedeň letecká
17.08.2024 6 dní First Minute 2 295 € +412 € odlet: Viedeň letecká
26.10.2024 6 dní First Minute 2 295 € +412 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Nespútaná krajina ohňa a ľadu nefascinuje len dospelých. Neopakovateľná príroda v podobe driemajúcich sopiek, ľadovcov, vybuchujúcich gejzírov a neviditeľných elfov, ktorí nepozorovane sledujú každý váš krok. Na dobrodružstvo vo vnútrozemí ostrova či virtuálny prelet nad Islandom vaše deti nezabudnú. Papagáje severu, islandské kone a fascinujúce vodné safari v podobe pozorovania veľrýb. Na záver si vychutnáte relax v Modrej lagúne.

1. deň:
Odlet na ostrov obklopený šírym Atlantikom, na ktorom driemu sopky, vybuchujú gejzíry a rozpínajú sa ľadovce. Transfer z letiska mesačnou krajinou do centra hlavného mesta. Čaká nás dobrodružstvo na ďalekom Islande o ktorom sa dodnes rozprávajú bájne ságy. Reykjavík si vás získa svojou atmosférou a určite zaujme aj vaše deti. Na hlavnej ulici Laugavegur nájdete mnoho príjemných obchodíkov, reštaurácií, kaviarní, ale aj najlepšiu zmrzlinu v meste. Chcete vedieť kde? Stačí sa spýtať vášho sprievodcu.

2. deň:
Opúšťame „Dymovú zátoku“ a vydávame sa na Zlatý islandský okruh. Mohutný zlatý vodopád GULLFOSS, aktívny gejzír STROKKUR a slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom sveta. Najstarší národný park Islandu - THINGVELLIR a kontinentálna trhlina ALMANNAGIA, kde sa Európa a Amerika od seba neúprosne vzďaľujú, práve tu budeme začínať. Významné miesto vzniku jedného z najstarších fungujúcich parlamentov na svete. Ako mohla pred tisíc rokmi existovať krajina, kde namiesto kráľa a šľachty vládol ľud? REYKJAVÍK: prehliadka najsevernejšieho hlavného mesta sveta. Panoráme mesta dominuje Hallgrimov kostol, ktorý nemôžeme obísť. Vychutnáte si panorámu mesta z jeho veže? Cestu si spestríme zaujímavosťami. Budeme si rozprávať o tradíciách kultúry žijúcej na konci sveta, o najstaršom parlamente na svete, založenom v roku 930, o krajine, ktorej prezident verí na elfov a kde sa cestná sieť prispôsobuje prianiam trollov. O krajine, kde sa v roku 2009 tretina obyvateľstva chcela vysťahovať z krajiny. Ako vnímajú svoju krajinu teraz? A inak, vedeli ste, že na Islande sa pestuje najviac banánov v Európe? Kupujú si ich Grónčania.

3. deň:
Cesta do divokého vnútrozemia Islandu! Čakajú nás slávne LANDMANNALAUGAR. Terénnym vozidlom prechádzame údolím ?jórsárdalur so zástavkou pri vodopáde HJALPARFOSS. Rieka Fossa sa tu krásne štiepi na bazaltových stĺpoch a padá do hĺbky 20 metrov. Kaňony, údolia, nespevnené prechody riek, polia čiernej lávy a na obzore majestátna sopka HEKLA, ktorú stredovekí Islanďania považovali za bránu do pekla. Jazero FROSTASTADAVATN obklopené farebnými horami a krátermi. Rímsa krátera BLÁHYLUR a jazero v kráteri, v ktorom žijú pstruhy. Okolo nás zrejme najpestrejšie a najfarebnejšie scenérie Islandu. Čas na túru sopečným údolím Laugahraun alebo si trúfnete vystúpiť na vrch Bláhnúkur s očarujúcim výhľadom na okolie. Na svoje si tak prídu  rodiny s deťmi, ale aj tí najaktívnejší. Pohodlnejší sa zatiaľ okúpu v prírodných horúcich prameňoch. Návrat do Reykjavíku a nás čaká zaslúžený oddych a príjemný večer. (Tento výlet sa v termínoch od októbra do júna nekoná z dôvodu neprejazdných ciest a je nahradený iným výletom).

4. deň:
Celodenný výlet na južné pobrežie Islandu. Dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS a SKOGAFOSS. Magická čierna pláž a výhľad na známy skalný útvar DYRHOLAEY s množstvom hniezdiacich vtákov. Prídeme až do dedinky VIK, ktorá pri ktoromkoľvek výbuchu sopky Katla môže zaniknúť pod masou vody z ľadovca. Prečo tu ľudia žijú? Fascinujúce čadičové skaly na najjužnejších miestach Islandu. Aký je najbližší kontinent smerom na juh? Že by Antarktída? Sopka EYJAFJALLAJOKULL preslávila Island na celom svete. My ju pri dobrom počasí aj uvidíme. Návrat do Reykjaviku. Večer pre záujemcov návšteva v jednej z top-reštaurácií mesta. Najmä milovníci rýb a jahňaciny si prídu na svoje, no ochutnať môžete aj niečo exotickejšie. Tu bude chutiť aj vašim deťom.

5. deň:
Dnešný deň si môžete spestriť nákupmi, návštevou zaujímavých múzeí a budete mať čas na rozličné aktivity. Verte nám, v Reykjavíku je ich požehnane a nudiť sa určite nebudete. Pre záujemcov máme pripravený fakultatívne výlety: 1. za pozorovaním veľrýb. Naším cieľom budú veľryby, delfíny belasé a sviňuchy žijúce v blízkosti Reykjavíku. Keďže sa jedná o morské safari, nikdy neviete čo uvidíte a čo nie. 2. jazda na islandských koňoch vulkanickou krajinou. Jazdecká túra sopečnou krajinou, ktorá je obklopená horami. Ozajstný zážitok a to nie len pre milovníkov koní. Islandské kone sú známe svojou húževnatosťou, čistokrvnosťou a špeciálnou chôdzou, takzvaným töltom. 3. výlet do útrob sopky. Vďaka špeciálnej spúšťacej plošine máte možnosť nazrieť do jej útrob a otvoriť tak dvere do nového sveta. 4. Cenovo (35 eur) aj organizačne veľmi prístupný je virtuálny prelet nad Islandom, ktorý odporúčame všetkými desiatimi. Virtuálny let nad Islandom v celkom novom a veľmi modernom 3D kine priamo v Reykjaviku vyráža dych. Program trvá 30 minút a dĺžka samotného letu je asi 11 minút. Ide o unikátny zážitok, ktorý vám odporúčame všetkými desiatimi. Deti do 12 rokov platia 20 eur. Na miesto konania virtuálneho letu je to z centra mesta približne 20 minút chôdze. Ak máte záujem o niektorý z našich fakultatívnych výletov, stačí si ho dopredu objednať v doplnkových službách zájazdu. V prístave Reykjavíku vám odporúčame dať si  obed v jednej z príjemných reštaurácií, kde si pochutíte na čerstvých rybách a daroch mora. Jedli ste už polievku z homárov? Bude vám zaručene chutiť. Poobede sa okolo sídla islandského prezidenta Bessastadir presunieme k najnavštevovanejšej atrakcií Islandu. Modrá lagúna a nezabudnuteľné kúpanie sa v termálnej vode bohatej na minerály. Jedinečný zážitok, ktorý bude úžasným záverom vášho zájazdu na Islande. 

6. deň:
Transfer na letisko a odlet domov.