tel. č.: 033-7422145
  0904 012012
e-mail: info@cajana.sk

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Madagaskar veľký okruh

V hornom meste nájdeme pozostatky Paláca kráľovnej. foto: Jakub KOPČA – BUBO /uploads/covery_2019/madagaskar_VO.jpg Vitajte v Noemovej arche menom Madagaskar. Čaká nás jedinečná kultúra ostrova, zvieratá, ktoré nenáj Víta nás hlavné mesto Madagaskaru Antananarivo. foto: Jakub KOPČA – BUBO Tu nájdeme aj ulicu Mórica Beňovského. Bol Móric Beňovský Slovák? A bol kráľom tak, ako sa to o ňom Antananarivo - U nás už iba veterán, tu však ešte stále slúžia. Citroen 2CV sa začal vyrábať v 1948, Antananarivo leží vo výške cez 2800 metrov nad morom. foto: Robert TARABA – BUBO Malgaská kuchyňa s francúzskymi vplyvmi vám jednoznačne zachutí. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Navštívime aj sídlo panovníkov v Ambohimange. Lebky s rohmi zebu sú tu dôležitou súčasťou rituálov u Výhľady z Ambohimangy. Ryžové polia a modré lesy. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Prelietame na teplý juh ostrova. Čaká nás oddych pri Indickom oceáne. Tunajšie deti sú potomkami ryb Skúsite si zachytať ryby na piroge? foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Ulovte si v Indickom oceáne vlastnú večeru? foto: Ľuboš FELLNER – BUBO Toliara - okrem rybačky je pod vodou aj na čo pozerať. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Preveziete sa na povoze aj vy? Pre tunajších domácich je to hlavný spôsob dopravy. foto: Martin KARN Na povoze ťahanom zebu sa dopravíme do unikátneho lesa baobabov Reniala. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUB V unikátnom prostredí takzvaného ostnatého lesa rastie hneď niekoľko druhov baobabov. Pre domácich j Navštívime aj miestnu záchrannú stanicu korytnačiek Sokake. Napadlo by vám, že kým tu nestála, konči Ochutnajte v Toliare čo ponúka more, čerstvé a chutné.
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Tu na juhu vie byť slnko silné. Ženy z kmeňa Sakalava si preto natierajú tvár maskou s názvom Masonj Úprimná radosť. Pre deti, ktoré ešte turistov nevideli, sme menšou atrakciou. foto: Robert TARABA – V diaľke sa už týčia skaly národného parku Isalo.  foto: Jakub KOPČA – BUBO Jurský park Isalo. S profesionálnym sprievodcom sa ponoríme do tajov miesta, ktoré pôsobí ako z inej Nádherná zelená oáza s jazierkom a vodopádikom, v ktorom si zaplávame počas nášho treku. foto: Rober Skočíte do Modrého jazierka v NP Isalo? foto: Martin KARNIŠ – BUBO Isalo NP - Pochádza z jurského obdobia. Prejdime sa históriou. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Mesačnou krajinou. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Na tejto ceste uvidíme zvieratá, o akých sme doteraz nemali ani páru. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Naše skvelé ubytovanie s francúzskou kuchyňou a výhľadom na skaly národného parku Isalo. foto: Zuzan Kúpanie s výhľadom. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Naše ubytovanie v luxusnej stanovej loggii s výhľadom na Isalo. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Izby sú riešené ako permanentné luxusné stany s murovanou kúpeľňou. Dokonalé bývanie uprostred príro Interiér kúpeľne. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Brána na juh je jedným z ikonických výhľadov, ktoré nevynecháme ani na našej ceste. foto: Zuzana HÁB V rezervácii Anja. Anja je domovom najsevernejšej populácie najznámejších lemurov kata. Ráno sa vždy V lese pri dedine Anja možno uvidíme aj jedného z najmenších chameleónov. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Hrobky Anja - Madagaskar má silnú tradíciu v stavaní hrobiek a uctievaní duchov svojich predkov. fot Rod Baobab zahŕňa 8 druhov. Centrum druhovej rozmanitosti je práve na Madagaskare. Iba 2 druhy sa vy Ak je u nás symbolom bohatstva počet áut v garáži, na Madagaskare je to počet zebu v maštali. Toto z Malgaské deti a ich úsmevy. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO V okolí mesta Fianarantsoa sa začínajú objavovať ryžové polia. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Zebu sú prichystané na ťažkú prácu. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Rikšiarov vo farebnom Antsirabe vždy potešia zákazníci. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Aj tu nájdete ulicu s menom nášho rodáka Mórica Beňovského.
foto: Stanislav CIGÁNEK – BUBO Dobré ráno ku raňajkám. Malgaši sú veľmi milí ľudia. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Ambositra bola aj ostáva centrom drevorezbárstva. Tunajší obyvatelia majú ruky zo zlata. foto: Zuzan Mládež ako kdekoľvek inde na svete. K zábave im postačí bluetooth reprák s malgaskou hudbou a fľašti Pohľady na zelené dažďové lesy ostrova. Každým rokom je ich menej. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Malý bojovník Herinirina. Na krku nosí medailónik s Pannou Máriou. V tejto dedine žijú poväčšine kat Prichádzame na východ krajiny. Pralesy Madagaskaru skrývajú jedinečné druhy živočíchov. Bamboo lemur. Pripravte si fotoaparáty. Ak máte teleobjektív, určite si pribaľte aj ten. foto: Marti Niektoré zo zvierat sa maskujú vskutku dokonale. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Tenrek je malý hmyzožravec, ktorý na tomto ostrove nahrádza nášho ježka. foto: Martin KARNIŠ – BUBO Pralesy ale aj suché lesy tu ukrývajú poklady, ako napríklad tento úžasne vyfarbený chameleón. foto: Ak ste šikovný, podarí sa Vám aj takáto fotka. Pohyb jazyka je voľným okom takmer nezastihnuteľný. f Interiér recepcie našej lodge v národnom parku Andasibe. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Opäť krásne ubytovanie. Vaša izba je domčekom uprostred lesa. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Moskytiéry sú tu samozrejmosťou. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Andasibe - vďaka stopárom máme šancu vidieť niektoré zo vzácnych druhov lemurov, v tomto prípade sif V pralesoch na východe žije aj Indri, najväčší žijúci lemur. Dá sa vidieť iba tu, v zajatí sa nedá c Lemur vari vytvára desiatky rôznych poddruhov a nájdeme ho takmer na celom ostrove. foto: Martin KAR Lemury hnedé, ktoré nám budú skákať po hlavách a pleciach. Fantastický zážitok a spôsob, ako sa ku t Madagaskar sme pre vás pripravili dokonale. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Rozkošná mantela zlatá. foto: Zuzana HÁBEKOVÁ – BUBO Neoplatí sa riskovať. Krokodíly za plotom majú aj desať metrov, hovoria domáci. V skutočnosti dorast Architektúra malgašov je jedinečná a počas našej cesty sa neustále mení. foto: Martin KARNIŠ – BUBO
Destinácia: Madagaskar
Kód zájazdu: 1333648
Cena od: 5 165 €
Príplatky od: 745 €
Doprava: letecká
Termín: 14.08.2024 14/13 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83373165

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Exotika
Antananarivo Typ ubytovania:
Madagaskar, Antananarivo
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.