tel. č.: 033-7422145
  0904 012012
e-mail: info@cajana.sk

Jordánsko za 5 dní

Destinácia: Jordánsko
Kód zájazdu: 990484
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Jordánsko je mnohými nedocenená krajina aj napriek svojej rozmanitej kultúre a histórii . Niektorí z nás ju poznajú iba v súvislosti s Petrou, mesto vybudované bájnymi Nabatejcami. Ale vedeli ste, že tu pobývali aj Rimania, ktorí tu vybudovali mesto porovnateľné s Pompejami? Jordánsko bolo istý čas aj domovom pre vládcov Osmanskej ríše. Domov to nie sú len paláce a murované domy, my Vám ukážeme, ako sa bývalo a býva v púšti. Zároveň zistíte ako  približne vyzerá Mars, teda aspoň podľa tvorcov slávneho filmu Marťan, ktorý natáčali práve v Jordánsku. Takže kamera, klapka, akcia-  dovolenka ako z filmu len pre Vás.

Program:
1. deň
Prílet na letisko vo večerných hodinách
transfer do hotela
ubytovanie a voľný čas

2. deň

Exkurzia po Ammáne – pozrieme si svetlá veľkomesta a navštívite hlavné pamiatky: Citadela, z ktorej sa otvára krásny výhľad na mesto, rímske divadlo – je dominantou starého mesta z antických čias, Rainbow street – najznámejšiu ulicu Ammánu plnú obchodíkov a reštaurácií a nevynecháme ani ammánsku mešitu. (prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok, vstupuje sa iba do Citadely.) Nasleduje transfer do Wadi Rum, ktorý trvá okolo 4 hodín, nezabudnite si preto pribaliť k sebe do autobusu všetko čo budete potrebovať.
Exkurzia a noc vo Wadi Rum – Budeme prechádzať scenériami, obklopení z oboch strán púšťou a horami, až kým prídeme do mesačného údolia Wadi Rum. Potom začneme 2-hodinovú jazdu v beduínskych džípoch. Navštívime Lawrenceov prameň a úžasné pieskové duny. Dáme si šálku čaju pri vatre a zastavíme sa, aby sme si pozreli dych vyrážajúci západ slnka. Potom sa vrátime do beduínskeho tábora na tradičnú večeru a ubytujeme sa v typických domčekoch v kempe, v ktorom je pre vás zabezpečený komfort 3* hotela. Domčeky sú útulne zariadené so vlastnou kúpeľňou, elektrinou a wifi.

3. deň
Dnes je deň D, kedy objavíme ten najväčší poklad Jordánskeho kráľovstva – siedmy div sveta a pôjdeme do Petry – strateného mesta vyrezaného do kameňa. Prejdeme sa roklinou Siq, uvidíme obeliskové hrobky, systém zavodňovania, kaligrafie, pokladnice a divadlá. Po prehliadke Petry nás čaká zaslúžený odpočinok. Potom sa presunieme naspäť do Ammánu.
Exkurzia na bazár – sprievodca vás zoberie na návštevu „srdca Ammánu“ – veď kde inde spoznáte mesto lepšie ako na trhovisku, na ktorom to hýri farbami a chuťami? Garantujeme vám že tu si nakúpite tie najlepšie koreniny, ovocie, tabak či koláčiky…vaše chuťové bunky dostanú zabrať.
Noc v hoteli pri Mŕtvom mori.
Večera v hoteli.

4. deň
Voľný čas pri Mŕtvom mori do cca 12.00-13.00, kde si vychutnáme pozitívne účinky liečivých minerálov obsiahnutých vo vode najnižšie položeného slaného jazera na svete.
Exkurzia do Jerash – ktoré miestny nazývajú aj mesto pohybujúcich sa stĺpov alebo Pompeje východu. Toto miesto je jedným z najväčších a najlepšie zachovaných rímskych miest mimo Talianska. Jerash bol súčasťou zoskupenia Dekapolisu – obchodného združenia 10 miest, v ktorom žilo za jeho najväčšej slávy okolo 20tis. obyvateľov. Mesto ľudia postupne opúšťali kvôli nájazdom nepriateľov a častým zemetraseniam. Antická časť tohto mesta tak zapadla prachom a ľudia ho znovu začali objavovať v polovici 20.storočia. Vy máte jedinečnú možnosť toto miesto navštíviť a zistiť aj prečo dostalo prezývku „mesto pohybujúcich sa stĺpov“.
Noc v hoteli pri Mŕtvom mori.
Večera v hoteli.

5. deň
voľný deň
Transfer na letisko a odlet domov.
*pri odlete/návrate z budapešti odlet doobeda
** pri odlete/návrate z Viedne odlet večer

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)
** Poradie aktivít v programe sa môže meniť v závislosti od času príletu/odletu (letecká spoločnosť má právo meniť časy letov).

Ubytovanie:
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie.

Hotel Grand East hotel 4*, Mŕtve more

Hotel disponuje vlastnou pieskovou plážou a bazénom.  Moderne zariadené izby s balkónom ponúkajú výhľad na Mŕtve more a okolie. Disponujú TV, minibarom, sejfom a súkromnou kúpeľňou.  Wifi je zadarmo dostupné v celom hoteli. Lehátka a slnečníky nájdete na súkromnej pláži.

Kemp Hasan Zawaid 3*
Kemp Hasan Zawaid 3* sa nachádza v púšti Wadi Rum a pozostáva z komplexu malých chatiek, ktoré sú zariadené v tradičnom štýle s vlastnou kúpeľňou, elektrinou a vo väčšine prípadov aj wifi. V spoločenskej miestnosti pri ohnisku si môžete oddýchnuť pri fajčení vodnej fajky (za doplatok- 5JD vodná fajka, na počte ľudí nezáleží). Raňajky a večera sa podávajú v tradičnom štýle formou bufetu. Prechádzky mimo kemp – na vlastné riziko (môžete sa ľahko stratiť).

Hotel Mena Tyche 4*, Ammán
Hotel Mena tyche sa nachádza v pokojnej rezidenčnej štvrti, iba 30 minút od letiska. Izby sú zariadené v modernom štýle s pokrytím wifi, klimatizáciou, TV, trezorom a príslušenstvom na prípravu kávy a čaju. Hotel má vlastnú veľmi chutnú reštauráciu.

Cena zahŕňa:
ubytovanie: 2x hotel Mena Tyche 4*, 1x camp vo Wadi Rum 3*+, 1x hotel Ramada Dead sea 4*/Grand East 4*
všetky transfery podľa programu – klimatizovaný autobus
stravovanie: polpenzia
Jordánske víza a odchodové poplatky
slovensky/česky hovoriaci sprievodca
všetky vstupné poplatky do pamiatok

Cena nezahŕňa:
letenky od 170€/osoba
cestovné poistenie štandard: 15€ osoba pobyt
alebo cestovné poistenie exclusive 100% storno: 22,5€ osoba pobyt