tel. č.: 033-7422145
  0904 012012
e-mail: info@cajana.sk

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »

Na strechu Makaronézskych ostrovov

/uploads/usr/10898/belmond/lubos-fellner-portugalsko-azory-l1000114.jpg Stúpame do hôr a zrazu sa všetko zmení. Odbočka na cestičku na Miradouro do Pico do Ferro.
foto: Ľub Pripravili sme pre Vás unikátny šťavnatý zájazd nielen pre milovníkov turistiky. Melóny sú nafotené Pristávame na ostrove Madeira a mierime do hotela, ktorý sme pre Vás na základe našich skúseností st Pristávame na letisku pomenovanom po futbalistovi, rodákovi z ostrova, Cristianovi Ronaldovi. Odfotí Na úvod ochutnáme fortifikované dezertné víno Madeira, ktoré konkuruje v kvalite Portskému. foto: Ľu Vyrážame krížom cez celý ostrov z juhu na sever a všetko sa totálne mení. Tradičné domy hôr z dreva Mierime do najvyšších hôr ostrova a dnes prejdeme 4 vegetačné pásma. Program sme pripravili tak, aby Zaparkovali sme vo výške 1528 m a toto je fotografia urobená 200m od parkoviska. Tretí najvyšší vrch Túra až na vrchol má iba 2.8 km a prevýšenie je 333m. Vidíte bielu horskú chatu? 
foto: Ľuboš Fellne Po 30 minútach chôdze po upravenom spevnenom chodníku iba s mierne stúpajúcim profilom prídeme k veľ Na vrchol je to iba pol kilometra. Kto nevládze ostane na kávičke na chate a my sa sem následne vrát Pico Ruivo (1861 m), najvyšší vrch Madeiry.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Z vrcholu je vidieť „do nekonečna“ na všetky strany ostrova, izolovaný Curral das Freiras, Ponta de Z vrcholu je vidieť „do nekonečna“ na všetky strany ostrova, izolovaný Curral das Freiras, Ponta de Ide o absolútne bezpečnú hrebeňovku s nádhernými výhľadmi na obidve strany ostrova.
foto: Ľuboš Fell Kávička v tradičnom domčeku, alebo hodinová prechádzka nádhernou levadou?
foto: Ľuboš Fellner - BUBO UNESCO zaradilo v roku 1999 Vavrínové lesy Madeiry pod svoje krídla. Ide o najväčší vavrínový prales Lesmi vedú mnoho stáročné zavlažovacie kanály – tzv. levadas – ktoré zvádzajú vodu z najvyšších hôr Cez hypermoderný most prejdeme na „pláž Milencov“ považovanú za najkrajšiu pláž na ostrove. foto: Ľu V Machico pristáli pred viac než 600 rokmi prví portugalskí objavitelia, konkrétne kapitán Tristao V Dáte si na obed Espadu (stuhochvost čierny) s banánom? foto: Ľuboš Fellner - BUBO Náš hotel je na tom najlepšom mieste a dnes si oddych zaslúžime.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Prehliadka hlavného mesta Madeiry – FUNCHAL vzdialeného od hotela 15 minút.
foto: Ľuboš Fellner - BU Fascinujúce položenie mesta v strmo sa zvažujúcom prírodnom amfiteátri ohúrili Winstona Churchila aj Trúfnete si smerom späť do centra na jazdu na drevených sánkach?
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Národná banka Portugalska na Avenida Arriaga, po ktorej sa poprechádzame.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Funchal je hlavným mestom Madeiry vyše 500 rokov a tú historickú kontinuitu tu cítite.
foto: Ľuboš F V tejto kaviarni - „Nároží sveta Pastéis de Nata tam kde ich robia najlepšie. Do tohoto portugalského koláča sa zamilujete.
foto: Dan Múzeu CR7 venované žijúcej legende futbalistovi Cristianovi Ronaldovi. Súčasťou komplexu je hotel aj Kúpanie sa v oceáne, alebo dáte prednosť bazénu? Večera na promenáde, alebo all inclusive?
 foto: Ľu Posledné tempá v bazéne a priamy prelet na Azorské ostrovy, stratené v bielom príboji vzdialených mo Kúpite si na rozlúčku fľašku s rokom kedy ste sa narodili?  Víno Madeira profituje z horúčav a je ob National Geografic Azorské ostrovy pasoval za Najkrajšie miesto na Zemi. Poďme sa presvedčiť!
foto: Na Azorách, ostrovoch kvetov si oddýchnete od stresu civilizácie. Pre našich ctených klientov sme pr Sete Cidades – Azorská Atlantída, reprezentujúca kráľovstvo 7 mystických miest. Takto vyzerá kaldera Nádherná prechádzka vysokým lesom na vyhliadku s názvom Ústa do pekla. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Z  Kráľovskej vyhliadky mierime k miestu Sete Cidades a krátka prechádzka po obvode sýtozelenej sopky.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Najznámejšia vyhliadka Boca do Inferno bez turistov? Takéto niečo sa Vám vie na Azorských ostrovoch Farba jazier z vyhliadky Miradouro da Grota do Inferno sa mení podľa slnka.. Sú krajšie v hmle?
foto Kaldera sopky má výšku 500 metrov a šírku 5 kilometrov a na jej dne sa nachádzajú dve jazerá rôznej Hmla sa roztvorila nad osadou Feteiras. Mierime na západ ostrova.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Výhľad na exotický maják Farol da Ponta da Ferraria.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Mierime na faja vytvorenú stečením horúcej lávy do studeného oceánu. Chceme sa okúpať Na Ponta da Ferraria vojdeme do studeného oceánu, ktorý práve na tomto mieste otepľujú horúce termál Náš hotel v hlavnom meste Ponta Delgada je čistý a slušnej kvality.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Kvalitná večera. Ak máte radi chobotnice, tak na Azorských ostrovoch budete nadšení. Servírovanie je Čierna surfistická pláž Santa Barbara, kde sa čierna farba piesku a skál dopĺňa bielou penou vysokýc Miradouro de Santa Iria patrí medzi jednu z troch najkrajších vyhliadok ostrova. Sme vysoko nad útes Čajová plantáž Gorreana bola založená v roku 1883 a pohľad na svahy plné čajových kríkov Vás razom p Iba tu (na celom svete) uvidíte sýtozelené čajové stromčeky smerovať až k modrému oceánu. Je to unik Prezrieme si celú výrobu čaju, ochutnáme čierny aj zelený čaj priamo z plantáže. 
foto: Ľuboš Fellne Ak preferujete čierny čaj, kúpte si Orange Pekoe, ak zelený, tak Hysson.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Poprechádzajte sa 40 hektárovými čajovými plantážami, ktoré produkujú každoročne 40 ton čaju bez toh Parque Natural da Ribeira dos Caldeiroes, ktorý je známy najväčším množstvom vodopádov.
foto: Ľuboš Tu zrealizujeme krátku prechádzku k tým najznámejším vodopádom Azorských ostrovov. 
foto: Ľuboš Fell Výhľad na jazero Lagoa das Furnas, ktoré je podľa nás tým najkrajším na ostrove. Všimnite si červené Pokračujeme do Furnas, ktorý má na ostrove pozíciu ako u nás Štrbské pleso. Caldeiras das Furnas.
 f Dračie mesto, predpeklie, centrum vulkanických geotermálnych aktivít, so sopkou Furnas, ktorá je naj Na obed si dáme cozido, jedlo, ktoré Vám dnes uvarila táto sopka. 
 foto: Ľuboš Fellner - BUBO Kúpanie v termáloch a krásnych záhradách Terra Nostra. Je to lepšie než to vyzerá =)
foto: Ľuboš Fel Terra Nostra s teplotou vody, ktorá varíruje od 35 do 40 stupňov. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Sme v nádhernej botanickej záhrade s obrovskými stromami.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Popri brehoch Lagoa das Furnas, ktoré je typickým kráterovým jazerom. Legenda hovorí, že pod hladino Vidiekom plným hortenzii a kráv mierime do Vila Franca do Campo na južnom brehu ostrova.
foto: Ľuboš Púť k najscénickejšiemu kostolíku Azorov s výhľadom do nekonečna. Ide o starú pustovňu v horách, Erm Ide o jeden z najkrajších výhľadov na ostrov. Vidíte ten malý ostrovček v oceáne?
 foto: Ľuboš Felln K ostrovčeku sa poplavíme z Vila Franca do Campo, ktoré bolo pred 500 rokmi hlavným mestom. 
 foto: Sopečný ostrovček známy z Red Bull Cliff Diving World Series.
foto: Martin Lipinský - BUBO Ide o národný park, prírodnú rezerváciu s množstvom rýb a morských vtákov, prudké zrázy do morských Vonkajšia oceánska strana je divoká. Pre nás to bude aj zaujímavá plavba na ďalší ostrov a ďalší záž Ide o najnavštevovanejšiu pláž Azorských ostrovov s absolútne čistou vodou.
 foto: Ľuboš Fellner - B Na záver našej prehliadky Sao Miguel navštívime jediné miesto na Zemi, kde sa pestuje ananás v sklen V Ponta Delgada zamierime peknou pešou prechádzkou popri mori po Avenida Infante Dom Henrique k náme Porta de Cidade  je vstupom do mesta. Ide o rozžiarenú trojoblúkovú vstupnú bránu postavenú v roku 1 Najkrajšou stavbou centra je farský kostol svätého Sebastiána.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Vo vnútri budeme obdivovať prekrásne azulejo-bielomodré ručne maľované dlaždice. Väčšina prekrásne v Večera v Cafe Central kde si okrem skvelého jedla vychutnáme pohľady na absolútny stred mesta z toho Vstupná brána do mesta a kostol svätého Sebastiána sa oplatí navštíviť aj večer. Bývame kúsok a tak Následne skočíme na ulicu Rua dos Mercadores, ktorú večer zatvoria pre automobilovú premávku a je z Parlament Azorských ostrovov v exotickom meste Horta, ktorá je jedným z 3 hlavných miest Azorských o Horta bola založená v roku 1468 a je to najkrajšie mesto Azorských ostrovov, ktoré navštívil James C Jedna zo stoviek budov Horty. Zastavovali sa tu všetci čo sa plavili medzi Európou a Amerikou a prvé Aj dnes slúži Horta ako zastávka pre jachtárov, ktorí Atlantik križujú. 
 foto: Ľuboš Fellner - BUBO A keď sa im to podarí, tak sa každý zastaví v Peters cafe sport bar. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Povera hovorí, že každý jachtár musí tu či v prístave zanechať nejaký svoj znak, zastávku či namaľov Pozrieme si maľby v prístave a v námorníckej „putike“ s vyše 100-ročnou tradíciou, si svoj námorníck Následne z hypermoderného jachtového terminálu podnikneme 30 minútovú plavbu trajektom na ostrov Pic Pozerajte sa dokola! Práve tu žije najviac veľrýb a delfínov v Európe.
foto: BUBO archív Pico je ostrov troch naj: najväčšieho množstva veľrýb, najlepšieho vína a najvyššej sopky. foto: Ľub Vyrážame dobyť najvyšší vrch Azorských ostrovov, Montanha do Pico (2351 m), foto: Ľuboš Fellner - BU Skoro ráno stúpame hore na sopku. Dole pod nami je ostrov Faial, z ktorého sme sa včera plavili.
fot Po 20 minútach prichádzame k jednému z bočných kráterov sopky Pico.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Stúpame z 1200 m do 2351 m. Strmo hore.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Na jednej strane je Európa a na druhej už Amerika, práve na tomto mieste sa stretávajú dve litosferi Stojíme na hrane krátera, s priemerom 500 m a hĺbkou 30 m na úžasnej sopke, ktorá je v Atlantiku veľ Tí najzdatnejší ešte z krátera vystúpia na 70 m vysoký vŕšok Piquinho, dvíhajúci sa v prostriedku ka S BUBO na najvyššom vrchole Stredoatlantického chrbtu, súčasť najdlhšieho pohoria sveta !!!  
foto: Emócie prichádzajú každým nádychom, zdá sa Vám, že viete v živote dosiahnuť všetko. 
foto: Ľuboš Fel Veľrybárska skupina vyráža o 9.00 na pozorovanie veľrýb. Azorské ostrovy sú na pozorovanie veľrýb tý Ak sa Azorčanov spýtate, ktorý z 9 ostrovov je tým najlepším na pozorovanie veľrýb, tak Vám povedia Čakám na Vás! Oceán je pri ostrove hlboký až 6080 m a je tu celoročný raj pre vorvane, delfíny ale a Na obed si ako predjedlo dáme lápaš (morské slimáky) na cesnaku a na grile.
 foto: Ľuboš Fellner - B Lápaš na grile Vám budú chutiť ako najlepšie Chorvátske či Talianske mušle, ktoré poznáte. A toto je Čerstvé sépie sú božské. More je okolo ostrovov absolútne čisté. 
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Morské príšerky zapijeme vynikajúcim Extrémna vitikultúra na ostrove Pico je od roku 2004 pod patronátom UNESCO.
foto: Ľuboš Fellner - BU Víno si môžeme kúpiť priamo v týchto viniciach. Hmla, ktorú zachytáva obrovská sopka často obaľuje s Krížom cez celý ostrov z juhu do historického centra severu, do mestečka Sao Roque.
foto: Ľuboš Fell Dopravná značka v Sao Roque, na severe ostrova Pico.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Zrázy, výhľady a neuveriteľné farby pri okruhu na ostrove Pico.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Budeme obdivovať vinice plaziace sa tufovými políčkami ohradenými labyrintom kamenných plôtikov z či Cesta cez Santo Antonio, Santa Lucia a Laje, odkiaľ sú pri peknom počasí najkrajšie výhľady na sopku Cesta cez Santo Antonio, Santa Lucia a Laje, odkiaľ sú pri peknom počasí najkrajšie výhľady na sopku Veterné mlyny sú ukážkou toho, že medzi prvými obyvateľmi ostrova boli okrem Portugalcov aj Holanďan Transfer do najstaršieho mesta ostrova do Lajes, kde sa lovili veľryby ešte v roku 1975. foto: Ľuboš Krásna ukážka ako sa veľrybári zmenili na ochrancov veľrýb.
foto: Ľuboš Fellner - BUBO Najlepšia reštaurácia ostrova Pico. S partiou nových kamarátov, ktorých BUBO zájazdy vždy vytvoria s Odlietame z krajiny, kde je iba 5% krajiny zastavanej a my sme na tomto úžasnom zájazde videli viac Prírodné bazény v maríne v Ponta Delgada. Využijeme ak tu na lete domov prespíme. foto: Ľuboš Fellne Transfer na letisko, posledné suveníry a možnosť poslať exotické pohľadnice s Azorskými známkami svo Spoznali sme Makaronéziu a navštívili Azorské ostrovy zopár rokov pred masovým turizmom.
foto: Ľuboš
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333048
Cena od: 2 865 €
Príplatky od: 632 €
Doprava: letecká
Termín: 06.08.2024 9/8 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83307850

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Madeira Typ ubytovania:
Madeirské ostrovy (Portugalsko), Madeira ostrov, Madeira
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.